VERON A63
Friese Wouden
____________





 

JOTA 2007

 

Scouting Beetsterzwaag de lucht in

 

Bij de scoutinggroep Beetsterzwaag was het echt de lucht in met een druk programma. Nadat  Minister President Balkenende het jota/joti weekend had geopend via de zendamateur frequentie’s kon vrijdagavond omstreeks 22.00 uur het feest beginnen.

 

 

Alle afdelingen in Nederland en ook de Ba-ow in Beetsterzwaag gingen bezig met hun druk programma. Ruim 50 leden van de Ba-ow groep deden mee aan het programma waar je mee kon doen aan droppingen, speurtochten, vossenjachten, abseilen vanaf de hoge toren die ze zelf hebben gemaakt. Ook hun eigen tent moest opgezet worden met behulp van de vele stamleden. En uiteraard veel verbindingen maken met andere scoutinggroepen in Nederland en ver daarbuiten.

Via de bekende 2 meter werden er leuke gesprekken gevoerd met collega scoutingroepen in Nederland en werden er verschillende interesses en ervaringen uitgewisseld.

 

 

Ook op de kortegolf werden er ook buiten ons land verbindingen gemaakt, wat hoofdzakelijk in het engels ging en dat leverde wel eens leuke momenten op als het tegenstation niet helemaal snapte wat je bedoelt te zeggen. De hulp van de zendamateurs Kor pa0kdv, Sietse pa3fuo, Freddy pe1rwp en Laurens pd3lhs boden bij deze contakten dan ook de nodige steun.

 

 

Ook het chatten via speciale kanalen op Internet werden er ook leuke kontakten gemaakt. Soms houden enkele scouts leden er blijvend contact aan over via brief of wellicht later MSN.

Voor enkele scouts leden was een hoogtepunt het abseilen vanaf de zelfgemaakte toren.

 

 

Van een hoogte van ongeveer 15 meter moesten ze aan een touw naar beneden zien te komen en dat was soms best wel een beetje eng zoals Martin en Bart ( lid van de verkenners ) het noemden. Gelukkig werden ze door Wilco en iwan ( beide stamlid ) die boven in de toren zaten moed in gesproken en verteld hoe ze moesten handelen. Ook een veiligheidslijn werd vastgemaakt en kon er dus niets misgaan.

 

 

 

De scoutingroep Ba-ow kan terug zien op een geslaagd weekend met medewerking van de radioamateurclub  A 63 van de Veron de Friese Wouden.

 

Dank aan alle medewerkers van dit geweldige weekend.

Roel Pot

 

(Foto’s: Roel Pot)