VERON A63
Friese Wouden
____________

 

VHF Velddagen 2005

door PAoKDV

Ook in 2005 deed PI4EME weer mee aan de VHF velddagen in het eerste weekend van Juni. Wet weer zat niet echt mee. Vrijdagmiddag- en avond bij het opzetten van het kamp regende het vele uren, zodat het land van boer Hoekstra aan de Houwallen onder Nieuwehorne aardig sopte! Het is echter veengrond en nadat het droog werd, zakte het water ras in de grond.

Ook zaterdag en zondag nog enekel buien, en een stevige wind. Maar het opzetten van de masten en antennes ging dit maar zeer voorspoedig. Om 12 uur kon al worden getest. Om 16.00 LT was er al veel activietiet, vooral uit zuidelijke richting. Toch begon de wedstrijd volgens onze bronnen pas om 1500 UTC. Maar alle Nederlandse velddagstations deden reeds hun uiterste best. Dus zijn we ook maar een uur eerder gestart dan was voorzien....

De drukte bleek zich voornamelijk te beperken tot BelgiŽ en Frankrijk en een handje vol Nederlandse velddagstations. Da vonden we toch wel een tegenvaller! Maar wel leuke verbindingen tot over de 700km op 2m en redelijk wat Es op 6m.

We hebben besloten om in september mee te doen aan de IARU 2m contest. Hopenlijk hebben we dan meer activiteit.

Hieronder wat foto-impressies.

Foto's van PA7SB en PE1LUB bij de VERON A63

Foto's bij Martin Lap: http://pieps.ducky.nl/velddagen_juni/album0.html