VERON A63
Friese Wouden
____________

Up
Pers
Routebeschrijving
Toegang
Uw veiligheid
Stands
Eten & drinken
Organisatie
Beetsterzwaag
Historie FRM

 

Uw veiligeid en welzijn
op het FRM terrein

De organisatie

De FRM vrijwilligers op en rond het terrein zijn herkenbaar aan hun hesjes. We hopen dat u een fantastische dag zult hebben. Uw veiligheid en welzijn staan natuurlijk hoog in ons vaandel. Daarom hierbij enige nuttige informatie:

Eigen risico

U betreedt het tereein op eigen risico. Vermijd onveilige situaties. Onderkent u een onveilige situatie, dan vragen wij u dit onmiddelijk aan de organisatie te melden.

Omroep

De FRM organisatie beschikt over een omroepsystem op het terrein. Indien wij een oproep doen vragen wij u, waar dit voor u van toepassing is, een gevraagde actie direct te ondernemen.

U kunt bij de organisatie terecht om een bericht te laten omroepen. De centrale post van de organisatie is gevestigd op het toneel in de grote zaal van De Buorskip.

WC's

De WC's vindt U in de foyer van De Buorskip, direct tegenover de hoofdingang. Links de heren, recht de vdames. Rechts van de dames-WC is tevens een WC voor mindervaliden.

EHBO

Tijdens de radiomarkt zijn er EHBO'ers op het terrein aanwezig. U kunt de EHBO bereiken via de vrijwilligers of de kassa op of rond het terrein.

Bewaking

Het FRM terrein wordt gecontroleerd door onze vrijwilligers, herkenbaar via hun hesjes. Tevens is er camerabewaking. Meldt zaken die niet door de beugel kunnen onmiddelijk bij de organisatie via deze vrijwilligers!

Let op uw spullen

Een evenement zoals onze Radio Markt trekt jammer genoeg ook ongenode gasten aan die onze markt niet bezoeken om dingen te kopen, maar om standhouders en bezoekers ongemerkt hun geld of  spullen afhandig te maken. De laatste jaren hebben we helaas ook te maken gehad met dit verschijnsel.

De politie is bekend met ons evenement en een preventie- en actieteam kan incognito aanwezig zijn.

Enkele tips en wetenswaardigheden om het risico om gerold te worden te verkleinen:

bulletStop nooit geld of waardevolle spullen zoals een smartphone in de achterzak van uw broek of in de vakken van uw rugtas; ongemerkt openen zakkenrollers uw ritsen en gaan er met uw spullen vandoor.
bulletLaat u niet afleiden door mensen die u niet kent; zij stoten u vaak bewust aan en leiden uw aandacht af van uw spullen waarna ondertussen vaak een handlanger uw kostbare spullen ontvreemden.
bulletNeem niet teveel contant geld mee naar de markt; zakkenrollers kijken over uw schouder mee en zien dat u veel geld bij u heeft.
bulletBewaar uw pinpas en pincode niet bij elkaar in uw portefeuille.
bulletBent u onverhoopt toch het slachtoffer van zakkenrollers geworden, meldt u zich direct bij de organisatie via één van de vrijwillgers (herkenbaar aan hun hesjes), laat direct uw bankrekening blokkeren en doe onmiddelijk aangifte bij de politie.