VERON A63
Friese Wouden
____________

 

JOTA-JOTI 2011

door Roel Pot - PD0OYF

De door de BaOw groep zelf opgezette antennemast met een hoogte van 30 meter.


Scouting groep Ba-Ow Beetsterzwaag deed ook dit jaar weer mee aan de Jota. Jamboree On The Air is een wereldwijde activiteit bij veel scoutinggroepen die het weekend van 15 en 16 oktober met elkaar in kontakt komen via de frequentie's van vele Radio zendamateurs.

Ook de afdeling A 63 Friese Wouden is weer actief bij de groep in Beetsterzwaag. Vele scoutingleden konden via de zenders met elkaar praten en uitwisselen wat ze het weekend hebben gedaan. In Beetsterzwaag is voor de antenne's een toren gemaakt van zeker 25 meter hoog met daar bovenop nog een lange buis zodat de antenne zeker 30 meter hoog is geworden.

De antennemast is ook gebruikt om in te klimmen, uiteraard wel veilig met een extra touw, eenmaal boven aangekomen is het weer abseilen naar beneden. Voor de één was het de eerste keer en voor de ander bijna gesneden koek.

 

Op de foto is Thijs te zien die net weer naar beneden gaat en vertelde dat hij het best wel wat eng vond maar boven een prachtig uitzicht had boven de bomen.Naomie hield het touw vast zodat er niemand naar beneden kon vallen.

 


Bij de zender is Vincent druk in gesprek op de voor zendamateurs bekende 2 meter met leden van de Borgergroep uit Joure en worden de verschillende activiteiten uitgewisseld. Ook op 80 meter is de Ba-Ow actief met verbindingen buiten de eigen regio.