VERON A63
Friese Wouden
____________

 

Friese
Deelnemers
gezocht

Even voorstellen: Henk Flint PAØHFT, DARES PR-coördinator.

DARES (Dutch Amateur Radio Emergency Service) stelt tijdens rampen en grote calamiteiten een radio communicatienetwerk beschikbaar aan de overheid en hulpverleningsorganisaties.

Dit communicatie netwerk wordt door zendamateurs zelf opgebouwd en in bedrijf gehouden. Vaak zijn dit “point to point” verbindingen in spraak, maar soms ook met data, tussen bijv. gemeentehuizen onderling, tussen opvangcentra voor evacues en gemeentehuizen of ten behoeve van de bekende hulpdiensten.

Deze verbindingen kunnen al met eenvoudige middelen opgebouwd worden (bijv. VHF/UHF Condor mobilofoons) en zijn volledig onafhankelijk van de bestaande infrastructuur als telefoonlijnen, GSM of internet. 

DARES is inmiddels erkend door BZK, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. DARES werkt in regio’s, die gelijk zijn aan de 25 veiligheidsregio’s (politieregio’s) in ons land. DARES houdt zich niet bezig met eerstelijns hulpverlening, dus in het rampgebied zelf, maar is actief in de organisatie er omheen. Zo heeft DARES o.a. aan de grote landelijke overstromingsoefening “Waterproef” in Zeeland en Gelderland meegedaan. DARES is al in een groot aantal regio’s in ons land actief, maar in Friesland en Groningen komen we nog veel mensen tekort.

Heb je zin om ook een bijdrage middels de radiohobby aan het “wel en wee” van onze medemens in nood te leveren, neem dan gerust contact met DARES op, of kijk voor meer informatie op onze website http://www.dares.nl

VY 73, Henk PAØHFT
DARES PR-coördinator
pr@dares.nl