VERON A63
Friese Wouden
____________

 

Al een aantal jaren is er in Drachten een D-Star repeater op de frequentie 438.400 MHz met een shift van -7.6 MHz.

Jan - PD0SDO beheert en onderhoudt de repeater, die is opgesteld in en op een gebouw in het centrum van Drachten.

Het mobiel bereik is onder normale omstandigheden zeker 30 kilometer, maar vaak worden er grotere afstanden overbrugd. Veel zendamateurs die in het bezit zijn van een D-Star setje weten inmiddels deze repeater te vinden.

Ook voor D-Start geldt dat "ONBEKEND maakt ONBEMIND" is.

In klein comité is de gedachte ontstaan dat we D-Star maar eens weer op een andere manier onder de aandacht moeten brengen.

Er is inmiddels een groot scala aan sets die de D-Star techniek al kan gebruiken en ook dit willen we dan laten zien. Deze voorlichting zal dan op een zaterdag gegeven worden, maar voordat we iets gaan organiseren willen we graag vooraf een kleine peiling doen of hier belangstelling voor is. We denken aan een dagdeel of dag voorlichting geven op een bekende plaats in Drachten. Als Drachtster D-Star gebruikers willen we dan de mogelijkheden laten zien van deze betrekkelijk nieuwe communicatie mogelijkheid.

Op de woensdagavond is er ook vaak een groep d-star gebruikers samen bij de FRAG en ook daar kan je terecht voor informatie.

Interesse in voorlichting op een zaterdag in Drachten en vragen over D-Star dan ontvangen we graag een mailtje zodat we je op de hoogte kunnen houden van de plannen.
Mail adres: dstar@a63.org

Jan PD0SDO en Roel PD0OYF